Žijeme jen jednou,otázkou je,kde..

Setkávání v Torrevieja

30.10.2014 18:09

Už jsme zase daleko od rodiny a kamarádů, takže jsme nadšeni, když se nám ozvou naši "internetoví známí" a jsme vděčni za jakékoliv nové kontakty. Letos jsme měli velké štěstí na hosty, kterým jsme pronajímali náš apartmán. Byli to všechno velice příjemní a přátelští lidé. Jen mne trochu mrzelo, že jsem je nemohla přivítat osobně. Přece jen, není nad osobní kontakt. Takže o to s větší radostí jsme sledovali zprávy paní A, které se také zalíbilo v Torrevieja a právě kupovala vilku. Myslím, že koupila za dobrou cenu, sice kousek dál od moře, ale zase má tam hned zastávku autobusu, který ji k tomu moři přiveze. S potěšením jsme přijali pozvání na kolaudaci. Dům je moc hezký, zaujalo nás, když jsme tak seděli a popíjeli na zahrádce před domem, že lidé tam mají televize zavěšené na venkovní zdi a televizní pořady sledují venku, na zahrádkách. Pěkné, že?

V říjnu se k nám do města vrátili další známí, ze Slovenska, také tady budou hledat něco pěkného na bydlení pro sebe a zatím mají dlouhodobě pronajatý byt. A také přijela mladá rodina, která se tady přestěhovala i s malou holčičkou, která tady začne chodit do 1. třídy. Zatím neumí španělsky, ale umí dva jiné cizí jazyky, takže se určitě rychle přizpůsobí. Je obdivuhodné, jak malé děti s lehkostí zapadnou do nového prostředí.

Další měsíc pak ještě očekáváme další rodinku, která má také v plánu se zde usadit. Zatím si pro začátek budou hledat dlouhodobý pronájem, což jim určitě Lucinka vyhledá.

Koncem tohoto krásného měsíce, kdy se ještě stále dá koupat v moři a lenošit na pláži bude Torrevieja slavit svátek strašidel a tak si myslím, že to bude dobrý důvod pro to, abychom si všichni dali skleničku v některé z restaurací na promenádě. 

Takže jsme se všichni, kteří tady právě byli, domluvili, že se půjdeme společně podívat na promenádu, do centra města, kde se slaví 31.10.,tak, jako na celém světě Halloween.



www.ekomaostrava.cz

Webové stránky spravuje : Jarmila Weissová

Vytvořeno službou Webnode