Žijeme jen jednou,otázkou je,kde..

Počasí v Torrevieja

08.09.2015 15:16

Tento rok bylo i na pobřeží Costa Blanca ještě mnohem teplejší léto než v jiných letech. V podstatě to "kopírovalo"  počasí v ČR, s tím rozdílem, že tady u nás, bylo ještě o 10°C více.

Nyní, když přišla studená fronta do Čech, říkala jsem si : taky by nevadilo, kdyby zasáhla i nás. Ale to jsem si neměla přát. Od pátku, kdy teploty klesly na 25°C, začalo pršet, většinou zamračeno, jen občas zasvitlo sluníčko. Nejdříve jsme si tady všichni oddechli a užívali si chladnějšího počasí, zejména v noci. Ale ty deště byly tak silné, že opět poničily pláže, vytvořily až metrové výmoly na plážích, byl to smutný obrázek.

Včera jsme nakoupili nové kytky do truhlíků, protože rostliny byly po horkém létě zvadlé. Zasadili jsme je a zase vypadal náš balkón hezky. Dnes dopoledne už svítilo sluníčko, bylo už zase vedro, říkala jsem si, už je třeba zase zajít k moři. Ale než jsme se stačili rozhodnout, přišla bouřka, silný déšť a dokonce i kroupy. Tak, to jsem tady ještě neviděla. Tak silný déšť a kroupy, že nám zničily všechn nové kytky. Jen ulámané hlavičky kytek zůstaly na balkóně.

Večer v televizi jsem viděla záběry z Benidormu, Denia i z Alicante. Zatopené ulice, domy. V Denia napršelo 40l/m2, v Torre 30 l/m2 během 20 min. Ach jo....

www.ekomaostrava.cz

Webové stránky spravuje : Jarmila Weissová

Vytvořeno službou Webnode