Žijeme jen jednou,otázkou je,kde..

Petanque

26.11.2014 00:13

Tak mne napadlo, že by bylo fajn, setkat se s těmi příjemnými lidmi, kteří jsou momentálně v Torre, protože si kdysi přečetli moje webové stránky.

Jenže na grilování by nás bylo už hodně ( na jeden gril ), takže kde se setkat ? V restauraci, to není ono, možná budou v okolí města nějaké parky s grily ?! Prohledala jsem Internet, ale nic.

Pak jsem si uvědomila, že se tady lidé setkávají v parcích. Že často vidím hloučky lidí v parku, jak se baví a při tom  si hrají s nějakými stříbrnými velkými kuličkami, pak se nad nějakýma shlukují a zuřivě debatují. Ano už mi to došlo, to bude petanque ! No jo, super, můžeme si zahrát petanque ! Ale jak se to hraje ? Ještě, že máme ten internet.

Takže pravidla máme, už zbývá jen koupit příslušné koule a hlavní cenu pro vítěze. Přemýšlela jsem, že když to někdo vyhraje, možná se mu bude líbit nějaká ta typicky španělská mísa jako výhra. Ale pak jsem to zkonzultovala s manželem a rozhodli jsme se koupit jako hlavní a jedinou cenu láhev whisky.

Sešli jsme se, stanovili si pravidla, rozdělili na dvě skupiny, prý holky a kluci, vybalili občerstvení, tedy - tapas a hráli a bavili se a hráli.... A vyhráli kluci. Takže sláva vítězům ! Ještě, že jsem měla připravenou tu whisky jako výhru. O tu se mohli rozdělit, ale nevím, jak by se dělili o tu mísu... Musela by být putovní :-). Láhev byla zanedlouho prázdná, tak jsme se přesunuli do restaurace. Já jsem měla dobrou náladu, sice jsme my holky prohrály, ale už dlouho mě nikdo nezařadil mezi holky.....

          

www.ekomaostrava.cz

Webové stránky spravuje : Jarmila Weissová

Vytvořeno službou Webnode