Žijeme jen jednou,otázkou je,kde..

Guardamar del Segura

26.01.2014 03:09

Včera bylo tak krásně, že jsme se rozhodli, zajet se podívat na pláže do Guardamar del Segura. Také nás zajímalo, co je tam na prodej a vůbec, jaké to tam mají. A navíc jsme zjistili, že jediná řeka v širokém okolí se právě v Guardamar vlévá do moře. A to jsme také chtěli prozkoumat.

Guardamar del Segura leží severně od města Torrevieja. Má něco přes 16 tisíc obyvatel a historicky hraje roli strážce řeky Segura. Město se rozkládá přímo na pláži a s parky s borovicemi a s dunami patří mezi dovolenkové ráje Španělska.

Myslím, že v létě tam nebudou pláže tak plné, protože Guardamar nabízí 12 km širokých, písčitých  pláží. Určitě sem zajedem v létě. I dnes tam lidé využívali sluníčka a placatili se na pláži.

Ale taky tady je vidět spoustu bytů a domů na prodej. Nejvíce nás skoro šokovalo, když jsme viděli řadu domků na pláži, tak asi 5m od moře, z nichž část byla úplně zřícena, část rozpadlá a část obyvatelná. Byl to smutný pohled.

A nakonec se nám podařilo najít i řeku. Při ústí řeky Segura do moře je malý přístav, pod palmami, kde jsou zakotveny čluny a zaplněná restaurace.

www.ekomaostrava.cz

Webové stránky spravuje : Jarmila Weissová

Vytvořeno službou Webnode